binary options watchdog cara fbs trading does anyone make money with binary options quanto devo declarar ganhos em opções binárias depósito para opções binárias poder ser com cartão de crédito apa itu opsi biner
11. januara 2019. vladimir

USB C -3.1

Godinama u nazad različiti formati su se utrkivali za primat kod korisnika.

Naime, VHS je pojeo Betamax, ali je u potpunosti zamijenjen DVD-om, koji se sada suočava s izumiranjem s obzirom na Blu-rai, standard koji je i sam ubio svog glavnog rivala, HD DVD-a.

Ali USB-C je drugačiji, možda čak i istinski univerzalan kao što sugeriše akronim (Universal Serial Bus). Sada se nalazi na svim vrstama uređaja od jednostavnih eksternih čvrstih diskova do kablova za punjenje pametnih telefona. Ali dok svaki USB-C port izgleda isto, ne nudi svaki isti. Evo vodiča za sve što on može da uradi i koje od njegovih osobina treba da potražite kada kupujete sledeći USB-C uređaj.
Šta je USB-C?

USB-C je industrijski standardni konektor za prenos podataka i napajanja. USB-C konektor razvio je USB Implementers Forum, grupa kompanija koja je razvila, sertifikovala i proširila USB standard. U svom članstvu broji više od 700 kompanija, uključujući Apple, Dell, HP, Intel, Microsoft i Samsung. Ovo je važno, jer je to razlog zašto su proizvođači računara tako lako prihvatili USB-C. Ovo je u suprotnosti sa ranijim Appleovim unapređenim (i razvijenim) Lightning i MagSafe konektorima, koji su imali ograničeno prihvaćanje osim Appleovih proizvoda, i zbog USB-C, uskoro će biti potpuno zastareli.

Je li to Micro USB?

USB-C konektor je na prvi pogled sličan mikro USB konektoru, iako je više ovalnog oblika i nešto deblji da bi se prilagodio njegovoj najboljoj karakteristici: Кao Lightning i MagSafe, USB-C konektor nema orijentaciju gore ili dole. Pravilno postavite konektor i ne morate ga okretati da biste ga priključili. Кablovi takođe imaju isti konektor na oba kraja, tako da ne morate da shvatite koji kraj ide, gde nije bio sa svim USB kablovima koje koristimo poslednjih 20 godina.
USB-C i USB 3.1

Podrazumevani protokol sa USB-C konektorom je USB 3.1, koji je pri 10Gbps teoretski dvostruko brži od USB 3.0. Manja bora je da USB 3.1 portovi mogu postojati iu originalnom, većem obliku; ovi portovi se nazivaju USB 3.1 Tipe-A. Međutim, pored desktopa, mnogo je češći USB 3.1 port sa USB-C konektorima.

USB Implementers Forum (USB-IF) je definisao USB 3.1 Gen 1 standard kao isti kao i USB 3.0. Dakle, kada vidite USB 3.1 Gen 1, on u osnovi radi sa istom brzinom od 5Gbps kao i USB 3.0. USB 3.1 Gen 2 odnosi se na brzine signalizacije podataka na 10Gbps, duplo veće od USB 3.0, i odgovara brzinama jedno kanalnog Thunderbolt-a.

Port Support

Podrška za USB-C za slanje istovremenih video signala i strujnih struja znači da se možete povezati i napajati izvorni DisplaiPort, MHL ili HDMI uređaj, ili se povezati na skoro sve ostalo uz pretpostavku da imate odgovarajući adapter i kablove. USB-C specifikacija čak uključuje i audio transmisije, ali do sada nije zamenila 3.5mm priključak za slušalice na računarima kao na telefonima kao što je Essential Phone PH-1. Ovaj i mnogi drugi vrhunski Android telefoni, kao što je Google Pikel 2 КSL, koriste USB-C interfejs za punjenje i prenos podataka umesto svojih bivših go-to, micro USB-a, čak i ako uključuju i konvencionalne 3.5mm slušalice jack.

Proverite specifikacije na bilo kom računaru koji razmišljate o kupovini, jer nisu svi USB-C portovi slični. Do sada, svaki koji smo videli podržava i prenos podataka i isporuku energije preko USB-C. Ali dok USB-C standard podržava povezivanje DisplaiPort i / ili HDMI ekrana sa adapterom, nije svaki proizvođač računara povezao portove sa grafičkim hardverom svakog sistema.

Thunderbolt 3

Možda najkorisniji protokol koji podržava USB-C je Thunderbolt 3. Ovo dodaje 40Gbps propusnost, smanjenu potrošnju energije i mogućnost da se kreće do 100 V snage. USB-C port sa Thunderbolt 3 znači da je jedan kabl sve što vam je potrebno da napajate i prenosite veliku količinu informacija (do i uključujući dva 60Hz 4К displeja) do i od čak i složenog uređaja kao što je računar, nešto što mnogi proizvođači laptopova su brzo iskoristili. Vrhunska verzija Apple MacBook Pro računara ima četiri od ovih konektora, koliko ih je do sada viđeno, i daje vam veći potencijal proširenja nego što ste ikada imali sa ranijim verzijama USB-a.

Adapteri i kablovi

USB-C  je električno kompatibilan sa starijim USB 3.0 portovima i, kao što smo već rekli, potpuno je kompatibilan sa USB 3.1 portovima. Ali zbog novog stila porta, adapteri ili kablovi sa oba potrebna priključka su zaista potrebni ako želite da povežete sve što nema USB-C priključak. Ponekad će se pojaviti novi laptop, u drugim slučajevima možda ćete ih morati kupiti zasebno. Apple, na primer, prodaje razne USB kablove i adaptere F.

JAVITE NAM SE!

Javite nam se, povežite se s nama, postanite partner, pitajte što Vas zanima a mi ćemo Vam rado odgovoriti.